Loading...

Τhe Magic of Math από το Κέντρο STEM

 

Τhe Magic of Math από το Κέντρο STEM


Tο Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Kολλέγιο Ανατόλια το εργαστήριο Μαθηματικών με τίτλο “The magic of Math”. Ήταν το πρώτο πρόγραμμα Μαθηματικών που οργανώθηκε από το Κέντρο STEM και το οποίο απευθύνθηκε σε μαθητές από Ε΄ Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο, με στόχο να γνωρίσουν τα Μαθηματικά από μία διαφορετική οπτική γωνία, να ανακαλύψουν τη μαγεία τους και να τα αγαπήσουν.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου έγιναν παρουσιάσεις σε ενδιαφέροντα θέματα, διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια που έδειξαν πόσο κοντά βρίσκονται τα Μαθηματικα στην πραγματική ζωή.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 65 περίπου μαθητές από το Κολλέγιο Ανατόλια, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης, το Παλαιόκαστρο και την Κοζάνη.

Καθοδηγητές στις δραστηριότητες ήταν ο Μιχάλης Λάμπρου, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Ανδρέας Πούλος, σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών, Κατερίνα Καλφοπούλου, καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, Θοδωρής Ανδριόπουλος, καθηγητής Κολλεγίου Ανατόλια, Κώστας Καραγιάννης, καθηγητής ACT.

 
 
 
 
 
 

Share